Moduri de-a avea mai multa energie

Daca citesti randurile de mai jos tinand un pahar de cola, pune-l imediat jos si incearca alte modalitati usoare(si naturale) de a-ti recapata energia:



  • Maseaza-ti pielea capului
Un masaj al scalpului, de cateva minute, va pune in miscare sangele si vei elibera o parte din tensiunea acumulata in timpul zilei.

  • Cu susul in jos
Seara,cand ajungi, apleaca-te si stai cu capul in jos cam 20-30 de secunde, de asemenea un exercitiu pentru a pune sangele in miscare.

  • Dormi mai bine
De "vina" pentru orele tale de somn adanc este melatonina,  hormonul care ne induce starea de somnolenta.Producerea acesteia este insa impiedicata de lumina artificiala, de la cea a ceasului electronic pana la lumina de pe strada.de aceea, pentru un somn linistit, acopera sursele de lumina artificiala si cumpara draperii groase.
  • Buchete de flori
Un studiu realizat de cercetatorii de la Harvard a aratat ca persoanele care privesc un buchet de flori proaspee dimineata au un nivel de energie crescut pe tot parcursul zilei.

  • Guma cu menta
Menta stimuleaza nervul trigeminal,adica acea zona din creier responsabila cu stimularea, deci mestecand, vei deveni alerta.
  • Fara resentimente
Daca porti pica cuiva, mintea si corpul reactioneaza de parca ar fi intr-un permanent stres.De cauza asta obosesti mai repede.Pe de alta parte,iertarea te face sa ai control asupra organismului,eea ce,evident,reduce stresul.Data viitoare cand simti ca ai o stare de iritare,repeta-ti :"iertarea ma face o persoana mai vesela,mai puternica!"

  • Fa lucruri bune
Este dovedit faptul ca munca voluntara poate sa-ti readuca starea de energie,de fericire,de incredere in sine, te ajuta sa-ti recapeti increderea in propria persoana si te vei simti mai bine si fizic.

  • Miscarea de dimineata
Cercetatorii au descoperit ca a face exercitii inainte de pranz sau in timpul amiezii te ajuta sa scapi de starea de moleseala , fiind mai productiva.

  • O pastila,din cand in cand
Daca resursele tale de energie sunt pe terminate, incearca si suplimentele pe baza de plante, care contin echinaceea sau ginkgo.Inainte de a le folosi, consulta-te cu medicul de familie.Evita totusi consumul lor pe timpul sarcinii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

.

Tema creata de Alexutzu